Tillbaka till Pressmeddelanden

Annexin får Innovation Award på internationell kongress

STOCKHOLM 14 december, 2022

Annexin Pharmaceuticals AB (Publ) ("Annexin" eller "Bolaget") meddelar idag att Bolaget tilldelades utmärkelsen Innovation Award på kongressen Ophthalmology Innovation Summit (OIS) i San Diego, för den pågående utvecklingen av ANXV för retinal venocklusion (RVO).

Dr Anna Frostegård, forsknings- och medicinsk chef, presenterade RVO-programmet och tog emot utmärkelsen. Juryn som valde ut pristagare bestod av investerare och analytiker med hög kompetens inom området ögonsjukdomar (OIS Nyhetsbrev).

OIS, som hölls i San Diego, USA, den 2-3 december 2022, är ett erkänt forum för de viktigaste nya produktidéerna för behandling av ögonsjukdomar. Investerare och analytiker samt företag, en del med produkter på marknaden och andra mer innovativa, mindre företag deltog i kongressen. Omkring 40 bolag hade valts ut för att göra presentationer (OIS Presenterande bolag).

"Utmärkelsen bekräftar den stora potentialen och värdet av vårt projekt. Att vi syns internationellt ger förstås en skjuts inför partnerdiskussioner och fortsatt finansiering av bolaget”, säger bolagets VD Anders Haegerstrand.

  

Om Annexin Pharmaceuticals AB (publ)

Annexin Pharmaceuticals AB är ett världsledande bioteknikföretag inom annexin A5-området för behandling av olika kärlsjukdomar. Bolagets biologiska läkemedelskandidat ANXV – ett humant rekombinant protein, Annexin A5 – är främst avsedd för akut behandling av patienter med skador och inflammation i blodkärlen. Bolaget har en omfattande patentportfölj för behandling av sjukdomar som uppstår på grund av skador och inflammation i blodkärlen. Annexin Pharmaceuticals har etablerat och optimerat en cellinje för storskalig produktion av ANXV.

Bolaget är baserat i Stockholm och noterat på Nasdaq First North Growth Market, under kortnamnet ANNX. Redeye är företagets certified adviser.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Haegerstrand, VD, tel 070 – 575 50 37

Denna information lämnades för offentliggörande den 14 december2022 kl. 09:00

 

 

Annexin Pharmaceuticals AB | Kammakargatan 48 | SE-111 60 Stockholm |
info@annexinpharma.com| annexinpharma.com